2013/03/28

100 days

... Jäljellä Australiassa! siick
Sen kunniaks päätin tehä blogin ulkoasuun pienen uudistuksen ja tälläsen koulupostauksen kun en oo vielä tehny. Muistuttelin itteeni koko viikon ottaa kameran kouluun tätä postausta varten mut unohdinpa sit kuitenki, joten ei oo ku iphone kuviin tyytyminen. Pahoittelut siitä :)

Eka ihan perus juttuja koulusta eli ensinnäkin tääl koulu lopetetaan yr 12 jälkeen. Ja koulu on pääsääntösesti pakollista siihen asti. High School kestää yr10-12 mut ei oo ollenkaa samanlainen ku suomen lukio. Koulu alkaa kaikilla eli yr7-12 joka päivä 8.30 ja loppuu 15.00. Tai no, 3pm tääl sanottais. Tääl ei kaikki ymmärrä mitä esim 15 tarkottaa :) Oppilaat on jaettu neljään houseen: sininen Murchison, vihree Greenough, keltanen Irwin ja punanen Chapman. Mä kuulun siniseen, kaikki on kateellisii ku meil on siisteimmä värinen paita ja muutenki se house just sattuu pärjäämään parhaite vuodest riippumatta. Täällä on siis kaks carnivalii: sport ja swimming carnival vuodessa jossa nä houset mm. kilpailee ja sit välillä on jotain tietovisoi tms. ja oppilait palkitaa jostai kuten hyväst matikkasuorituksest ni se house jonka oppilas se on saa pisteen. Meillä on house day perjantaisin, joka tarkottaa et puetaan house uniform, eli se sininen paita mulla ja koulushortst.
Mun koulu on tosi pieni niinku oon kertonukki, ja isoin luokka on varmaan historian ryhmä jos meit on 12. Sen takii opettajat on tosi läheisii oppilaiden kanssa ja ilmapiiri rento. Itse asias viime viikolla ku olin yhen tytön synttäreillä ni sen kaks opettajaaki tuli sinne synttäreille..:D Tunnit kestää 55min mut aika usein opettajat saattaa sanoo puolen tunnin jälkee et chillataa vaa loppu aika ja aalkaa kyselee et mitäs viikonloppuna tai mites rakkausrintamal tms. Opettajat on myös nuorii (ja komeit) ja mun vanhin opettaja on itse asias 35.


Lukujärjestys on sama ympäri vuoden, tai siis parillinen ja pariton vähä erilainen mut sillee
 Joka päivä alkaa siis homegroupil joka on sekotus kaikkii meit Murchisoilaisii eri vuosikursseilt, ja siel käydää läpi päivän asiat. Maanantaisin on Assembly eli koko koulu kokoontuu saliin jos on eri teema viikoittain (esim. Olympialaiset) ja näytetää erilaisi videoklippei ja rukoillaa ja lauletaa tms. tiedotetaa erilaisist tapahtumist. Sit keskiviikkosin on sport joka on koko vuosikurssil tarkotettu liikka, ja perjantain on Form joka on vaan mun vuosikurssil ja jos käydään läpi erilaisii yhteisii asioi (esim. The Ball) mut jos ei oo mitää katotaa jotai leffoi tms.
Loput periodit mul täyttää enkku, matikka, liikka&teoria (ei meil oo practicalii ku kerra viikos-.-), historia, kuvis ja study joka pitää olla kirjastos opiskelemas.
"Common room" tuol me vietetää recess ja lunch. Se on siis vaa yr 12 ja kaikki riehuu ja heittää ruokaa siel ni tuntuu aina ku ois takas päiväkotii mut kylmil ilmoil just se on iha kiva ni ei tarvi olla ulkona.summer uniform

rakennukset on tollasia matalia!

canteen

Batavia Hall, jos meil on se juttu maanantaisi ja Ball yms. tapahtumat on aina tuol

Tolla nurmella me aina viime vuon istuttiin ku oltiin yr 11

lockerstääl on erilainen penaalimuoti

P.E class

vähän rennompaa menoo ku suomessa. Noi paperit on Gracen ku se makaa tos lattial mut ei mahtunu kuvaa ku jouduin ottaa tän nopee ja salaa :D

school bags- noi pitää jättää ulos

Edge of the school

Kotimatka


Oon toisiks korkeimmas matikka ryhmäs, toi on siis niiin haastavaa :D:DD

koti

school calendar

Ja on niin sata muutaki eroo mut tossa nyt jotain :) Joku päiv viel otan kunnon kameran et saan hyvät kuvat muistoks.
Me lähetään Perthiin huomenna pääsiäisen viettoon ja mul on paljo muitaki kivoi juttui tiedossa ni tuun varmasti postaamaan pian uudellee, I promise!


Hyvät viikonloput,


Ella

Ei kommentteja: